Pagina's

dinsdag 24 maart 2015

Pasta met avocadosaus, vis en groenten

We hadden de pasta met avocadosaus al zo vaak voorbij zien komen en laatst maakten we hem eindelijk na! Hadden we dit receptje maar eerder uitgevonden, wat een gemis! Echt een super lekkere en volgens ons best gezonde pastasaus!


Nodig (4 pers):
- Verse tagliatelle, 300 gr (of 400 voor grote eters)
- Avocado, 2 stuks
- Verse basilicum, handvol
- Parmezaanse kaas, 70 gr
- Olijfolie, 3 eetlepels
- Knoflookolie, 2 eetlepels
- Citroensap, halve citroen
- Rivierkreeftjes, 300 gr
- Gerookte zalm, 200 gr
- Cherrytomaten, 250 gr
- Bimi (of broccoli), 100 gr


Breng een pan met water aan de kook. Halveer de citroen en de cherrytomaten. Halveer de avocado's en haal het vlees eruit en pluk de blaadjes van een paar takken basilicum, totdat je een hand vol basilicumblaadjes overhoudt. Maak de avocadosaus door het vlees van de avocado fijn te maken in de keukenmachine samen met het citroensap, de basilicum en de Parmezaanse kaas. Als dit goed gemengd is voeg je beetje bij beetje de olijfolie en de knoflook olie toe (deze kan je in de winkel kopen of zelf maken) tot je een dikke saus hebt. Breng de avocadosaus op smaak met peper en zout.

Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en wok hierin de bimi 5 minuten. Voeg vervolgens de rivierkreeftjes en de zalm toe, breng op smaak met peper en zout en wok nog 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en haal de pan van het vuur af.

Giet de tagliatelle af en meng de avocadosaus erdoorheen. Meng vervolgens de gerookte zalm, rivierkreeftjes en groenten door de pasta. Serveer er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen mocht je dit over hebben. Het was echt een top maaltje en ging dan ook helemaal op! Het lijkt ons overigens ook heel lekker met tomaat en mozarella erbij, ipv de vis en groenten. Stuk makkelijker en goedkoper ook! Hoe dan ook: probeer de avocadosaus snel uit!!! :-)

1 opmerking:

  1. Ik wilde vandaag dit recept uitproberen, maar was de basilicum vergeten te kopen. Dom natuurlijk, want ik denk dat dat er wel een extra lekkere smaak aan geeft. Maar ja, toen heb ik een variant gemaakt met paddestoelen (ipv vis) en pijnboompitjes erbij. En dat was ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen