Pagina's

zaterdag 25 april 2015

Zelfgemaakte hamburger met avocado, bacon, uienringen en gepocheerd ei

Een betere maaltijd voor een avondje stappen is er niet: een zelfgemaakte hamburger op een broodje met alles erop en eraan. Je moet wel kunnen multi-tasken voor dit gerecht, hebt wat geduld nodig en minstens 4 pitten. Maaarrrr het is niet voor niks een van mijn lievelingsgerechten!

Nodig (4 pers):
- Rundergehakt, 500 gr
- Uien, 4 stuks
- Bacon, 4 plakken
- Cheddar cheese, 4 plakken
- Avocado, 1 stuk
- Ei, 4 stuks
- Broodjes, 4 stuks (ciabatta's, keizerbroodjes, hamburgerbroodjes..)
- Azijn, 1 theelepel
- Bouillonblokje, 0.5 stuk

Voor door het gehakt: 
- Ketjap manis, 4 eetlepels
- Paneermeel, 4 eetlepels
- Ketjup, 2 eetlepels
- Mosterd, 1 eetlepel
- Ei, 1 stuk
- Knoflook, 1 teen
- Peper & zout, 2 snufjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien in ringen, de avocado in dunne plakken en snijd de knoflook heel fijn. Meng het gehakt met de ketjap, paneermeel, ketjap, mosterd, ei en knoflook. Mix alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Maak vervolgens vier ronde ballen van het gehakt (of als de hamburgers dan te dik zijn, maak dan vijf of zes ronde ballen). Draai de ballen gehakt goed rond tussen twee handen en stamp ze vervolgens plat, tot je een hamburger hebt. 

Breng een pan met water, zout en azijn aan de kook. Verhit een klontje boter in twee koekenpannen. Bak in een pan de uienringen op middelhoog vuur tot ze lichtbruin van kleur zijn. Bak in de andere pan de hamburgers op middelhoog vuur tot ze bruin van kleur zijn. Voeg vervolgens in beide pannen een glas lauwwarm water toe en laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten garen. Voeg aan de pan met uien een half bouillonblokje toe. Draai de hamburgers regelmatig om en roer regelmatig door de uien. 

Plaats ondertussen de afbakbroodjes in het midden van de voorverwarmde oven (tenzij je geen afbakbroodjes hebt natuurlijk :-)). Zet vervolgens een kleine koekenpan op het vuur en bak hierin de bacon in een paar minuten bruin. Verdeel ondertussen de cheddar cheese over de hamburgers en laat de kaas in ongeveer 3 minuten smelten. 

En dan nu: eitjes pocheren! Als het goed is staat er een pan met kokend water, zout en azijn op het vuur. Breek het eerste ei voorzichtig in een schaaltje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat vervolgens het schaaltje met ei zachtjes zakken in de kolk. Haal het schaaltje uit het water en laat het eitje ongeveer 1,5 minuut koken. Haal het er voorzichtig uit en herhaal dit voor alle andere eitjes.

Haal de broodjes uit de oven en snijd doormidden. Beleg de broodjes met de avocado en bacon. Verdeel de hamburgers over de broodjes en serveer de gekookte uienringen hierop. Plaats vervolgens voorzichtig de gepocheerde eitjes op de burgers en je hebt een heerlijke smeuïg hemels broodje hamburger. 

Maak dit alsjeblieft niet op je eerste date, want het is onmogelijk om dit fatsoenlijk te eten :-)  










Geen opmerkingen:

Een reactie posten