Pagina's

zondag 26 juli 2015

Quesadillas met tonijn, geraspte kaas en guacamole


Wow! Dit moeten jullie proberen! We hadden quesadillas al een paar keer voorbij zien komen en het zag er altijd zo lekker uit. Wij besloten ze te maken met tonijn, tomaat, geraspte kaas en guacamole ernaast, want alles is ten slotte lekker met guacamole ernaast.. :-)

Nodig (2 pers, lunch):
Voor de wraps 
- Wraps, 4 kleine
- Geraspte kaas, handvol
- Tomaat, 1 stuk

Voor de tonijn
- Tonijn uit blik, 2 blikken
- Mayonaise / yofresh, 1 eetlepel
- Bosui, 2 stuks
- Kappertjes, handvol
- Rode ui, kwart
- Peper en zout, naar eigen smaak

Voor de guacamole
- Avocado, 2 stuks (lekker veel)
- Rode ui, kwart 
- Peper en zout, naar eigen smaak

1. Snijd de bosui en kappertjes fijn en snipper de rode ui. Laat de tonijn uitlekken en meng met de bosui, kappertjes, rode ui, mayonaise en peper en zout.

2. Prak de avocado's fijn en meng met de gesnipperde rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt crème fraîche toevoegen, maar zonder is gezonder ;-)

3. Snijd de tomaten in plakken. Besmeer twee wraps met de tonijnsalade en verdeel de plakken tomaat en geraspte kaas over de wraps. Bedek met de andere twee wraps, zodat je een soort wrap-sandwich hebt. 

4. Verwarm een koekenpan op een laag pitje en bak hierin de wrap in ongeveer 6 minuten goudbruin (let op: droge koekenpan!). Draai de wraps voorzichtig om en bak de andere kant nog maximaal 4 minuten. Als je de tweede wrap gaat bakken, let dan op dat de pan al veel warmer is en de wrap sneller aanbrandt (check). Blijf er dus goed op letten en draai eventueel eerder om. 

5.  Snijd de quesadillas met een broodmes in vieren en serveer met de guacamole. Heerlijk als lunch (2 / 3 stukjes pp) of als avondeten (dan zou ik alle hoeveelheden gewoon verdubbelen).  

Deze quesadillas kan je natuurlijk vullen met wat je maar lekker vindt, maar dit was een erg lekkere en gezonde vulling! Enjoy!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten