Pagina's

donderdag 29 oktober 2015

Biefstuk met portsaus



Dit is echt het ultieme familie recept bij ons. De portsaus is beroemd in Goes en omstreken en een van onze favoriete gerechten ooit! Echt een aanrader dus. Heel makkelijk is het niet maar de truc is om de saus heel ver te laten inkoken, dat je echt nog maar een paar milliliter over hebt. Succes!

Nodig (4 pers):
- Biefstuk, 4 stuks
- Wildfond, 2 dl
- Rode port, 0,5 dl
- Rode wijn 2 dl
- Mosterd, 1 eetlepel
- Roomboter, 150 gram

1. Doe de port, rode wijn, de wildfond en de mosterd samen in een pan en laat heel lang inkoken. Echt tot je nog maar ongeveer een halve centimeter stroperige massa overhoudt. Haal ondertussen de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

2. Snijd de boter in blokjes. Als de saus helemaal ingekookt is haal je de pan van het vuur en voeg je de klontjes boter 1 voor 1 toe terwijl je de saus goed doorroert met een garde. Als het goed is heb je nu een heerlijke saus!

3. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en bestrooi de biefstuk met peper en zout. Bak de biefstukjes 2 minuten per kant en je hebt een heerlijke malse biefstuk. Hou je meer van doorbakken dan laat je hem gewoon wat langer liggen. Laat hem daarna minstens 2 minuten rusten in aluminiumfolie.

4. Serveer de biefstuk met de saus en eventueel friet en salade of andere bijgerechten, geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten